Het Terras (La Terrasse)

Gespeeld tijdens het seizoen 2008 - 2009

Het Terras (La Terrasse)
Farce
Auteur:
Jean-Claude Carrière
Regie:
Jef Depaepe
Vertaling:
Stef Depaepe
Cast:
Martine Degraeve
Eugène Delabie
Bart Opsomer
Judith Remmerie
Kathy Thiriaux
Stoffel Van Boeckxsel
Marc Vanoutryve
Speeldata:
vrijdag 30 januari 2009
zaterdag 31 januari 2009
dinsdag 3 februari 2009
vrijdag 6 februari 2009
zaterdag 7 februari 2009
woensdag 11 februari 2009
vrijdag 13 februari 2009
zaterdag 14 februari 2009
Verhaal:

Vrijdag 30, zaterdag 31 januari, dinsdag 3, vrijdag 6, zaterdag 7, woensdag 11, vrijdag 13 en zaterdag 14 februari 2009
In "La Terrasse" (1997) staat een vrouw op het punt haar man te verlaten en er met haar minnaar vandoor te gaan. Koffer gepakt, appartement als "te huur" bij de makelaar aangegeven, de Alfa Romeo van de minnaar kan elk moment voorrijden. Ruzie natuurlijk, maar die wordt prompt onderbroken door de eerste potentiële huurder die zich aanbiedt…
Tot zover zou het hier om een gewone komedie kunnen gaan. Niet zo bij Carrière dus. Bij hem doen gewone mensen ongewone dingen en krijgt de komedie een surrealistische dimensie. De makelaarsklanten die in het appartement worden rondgeleid vragen om een gebakken eitje, gebruiken voortdurend de telefoon, vleien zich neer op het bed en blijven op één of andere wijze rondhangen. Of ze proberen zelfmoord te plegen vanaf het dakterras. Alledaagse en daardoor geloofwaardige mensen die volstrekt belachelijke en onvoorspelbare dingen doen. Allemaal eenzame, ongelukkige mensen ook, met dubbellevens om hun mislukkingen te maskeren.
Jean-Claude Carrière is naast auteur ook regisseur, acteur, roman- en scenarioschrijver. Vooral zijn nauwe samenwerking met Luis Buñuel heeft prachtige films opgeleverd, o.a. Belle de jour, Cet obscur objet du désir, en Le charme discret de la bourgeoisie.