Jaarprogramma voor het seizoen 2022-2023

Ontdek ons programma voor het huidige theaterseizoen

VAN

VAN
Muziekteater
Auteur:
Dirk Crommelinck
Regie:
Dirk Crommelinck
Coproductie Zwevegems Teater, De Waanzin en Arte Musicale Gent (Muzikale leiding: Steve De Veirman)
Cast:
Jef Depaepe, Bart Opsomer, Thelma Remmerie, Karolien Taeckens , Ozanette Vaneygen en Theater De WAANzin met Lore Allegaert, Ellen Carrette, Marleen Crommelinck, Elisabeth Dewaele, Nick Fruru, Karla Kerckaert, Thelma Remmerie, Laurens Van Der Beken, Isabel Vandersteene, Jeroen Verpoest en Paul Verstrynghe.
Speeldata:
vrijdag 11 november 2022 (20 uur)
zaterdag 12 november 2022 (20 uur)
dinsdag 15 november 2022 (20 uur)
vrijdag 18 november 2022 (20 uur)
zaterdag 19 november 2022 (20 uur)
dinsdag 22 november 2022 (20 uur)

Meer informatie over reservaties

Verhaal:

Mysterieuze korte titel voor een theatrale uitsmijter van jewelste. Na Amadeus (Zwevegem, 2013) brengen uw Zwevegems Teater, Arte Musicale Gent en Theater de WAANzin Gent in een coproductie over provinciegrenzen heen het mysterieuze leven van één van de grote klassieke componisten uit de wereldgeschiedenis op het toneel: Ludwig VAN Beethoven. Gebaseerd op een aantal non-fictiebronnen en gelardeerd met fictionele zijsprongetjes leren we u zijn fascinerende leven en werk kennen. Zijn trauma’s, composities, familieleven, esbattementen met
de vrouwen, zijn lastig innerlijk afzien, zijn vrijgevochtenheid, het gevecht met zijn toenemende doofheid en bewogen relatie met zijn vader. Het komt allemaal aan bod in een nagelnieuwe tekst, doorweven met Beethovens schitterende muzikale werk, live op het toneel.

Locatie: vroegere St.-Jozefskerk op de Kappaert


OP EN AF DOOR HET MUSEUM (Musée haut, musée bas)

OP EN AF DOOR HET MUSEUM (Musée haut, musée bas)
Komedie
Auteur:
Jean-Michel Ribes
Regie:
Jef Depaepe
Vertaling:
Jef Depaepe
Cast:
Sibe Courtens, Dirk Crommelinck, Martine Degraeve, Karolien Delabie, Sylvia Delabie, Kaat Dewaele, Stan Gabriël, Ortwin Malfait, Sien Nowinck, Bart Opsomer, Judith Remmerie, Simon Vancraeynest, Stefan Vancraeynest, Mieke Vanoverberghe, Trui Verbeke en Rik Lazou.
Speeldata:
vrijdag 27 januari 2023 (20 uur)
dinsdag 31 januari 2023 (20 uur)
vrijdag 3 februari 2023 (20 uur)
zaterdag 4 februari 2023 (20 uur)
dinsdag 7 februari 2023 (20 uur)
woensdag 8 februari 2023 (20 uur)
vrijdag 10 februari 2023 (20 uur)

Meer informatie over reservaties

Verhaal:

Omdat het zestig jaar bestaat, nodigt het Zwevegems Teater u uit in zijn museum. Van zaal tot zaal. Beelden, schilderijen en andere kunstwerken. Muzen en mammoeten. Kunstenaars, gidsen. Ministers en suppoosten. En vooral bezoekers. Wat doen al die mensen in een museum? Be/zoeken, ja, maar wie? Wat? Het verleden, het heden, meesterwerken, heilige maagden…? Of pronken? Van elkaar houden, fluisteren, in extase gaan, indutten... Een parade van kleurrijke personages laat ons kennismaken met ‘des mensen’ museumgedrag: extatisch, belerend, belachelijk, snobistisch, naïef. De gids met zijn hermetisch betoog, de verloren gelopen sukkel die de parking niet terugvindt, de depressieve bewaker, de gezaghebbende directeur.
De kleine momenten uit het dagelijkse leven in een museum. Metafoor voor het leven. Maar schalks en schertsend, surrealistisch ongerijmd, gênant geestig, absurd grappig. Op en af door het museum (2008): een knettergekke satire op de wereld van de kunst, maar tegelijk een microkosmos die harder op de grote wereld lijkt dan je op het eerste zicht zou denken. Wedden dat u voortaan op een andere manier een museum bezoekt?


DE LANGE NASLEEP VAN EEN KORTE MEDEDELING

DE LANGE NASLEEP VAN EEN KORTE MEDEDELING
Tragi-komedie
Auteur:
Magne Van Den Berg
Regie:
Vincent Vanhoutteghem
Cast:
Marijke Dejaegere, Niels Planckaert, Karolien Taeckens en Stijn Vandenhende.
Speeldata:
vrijdag 14 april 2023 (20 uur)
dinsdag 18 april 2023 (20 uur)
vrijdag 21 april 2023 (20 uur)
zaterdag 22 april 2023 (20 uur)
dinsdag 25 april 2023 (20 uur)
woensdag 26 april 2023 (20 uur)
vrijdag 28 april 2023 (20 uur)

Meer informatie over reservaties

Verhaal:

In De lange nasleep van een korte mededeling raakt het leven van vier vrienden ontwricht nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet.
De vele gesprekken die hieruit voortvloeien, tonen op tragikomische wijze hoe iedereen zijn eigen angsten en verlangens de baas tracht te zijn. Hoe meer iedereen zijn best doet om grip op de situatie te krijgen, hoe meer die uit de hand loopt. In weinig woorden wordt veel gezegd, nog meer niet gezegd, veel begrepen en veel misverstaan.
De tekst van Magne van den Berg is van een pijnlijke lichtvoetigheid en laat zich lezen als een gedicht waarin de beelden ontstaan in het hoofd van de toeschouwer.