Zachtjes met de deuren (Les portes claquent)

Gespeeld tijdens het seizoen 1972-1973

Zachtjes met de deuren (Les portes claquent)
Komedie
Auteur:
Michel Fermaud
Regie:
Eugène Delabie
Vertaling:
Alfred Pleiter
Cast:
Jo Barrezeele
Bie Debels
Moniek Debels
Eugène Delabie
Filip Deprez
Dirk Lampaert
Cecile Vanhuysse
Kristien Vanhuysse
Mia Vanoutryve
Nicole Velghe
Speeldata:
zondag 18 februari 1973
zondag 25 februari 1973
Verhaal:

Alsof die deuren het nu allemaal doen! Nou ja, van alle schuld zijn ze zeker niet gespeend, want naast een open- en dichtgaande beweging, kan een deur ook nog een niet te onderschatten geluid produceren!
En daarover gaat het wel… enigszins! Die deurgeluiden werken weliswaar enerverend, maar zij onderlijnen tevens een heleboel gebeurtenissen en situaties die men bij een 'rustige Franse middenstandsfamilie'… niet zou verwachten. Maar wij moeten immers van het standpunt uitgaan dat wij allemaal, de ene al wat meer dan de andere, door een zekere graad van gekheid gezegend zijn. Wij zijn tenslotte kinderen van onze tijd…
Maar om op die 'middenstandsfamilie' (heeft meer te maken met de 'familie' dan met de 'stand') terug te komen, het allegaartje dat hier optreedt heeft het wel erg te pakken. Het is, wat je zou kunnen noemen 'een gekke familie' waarvan al de leden een beetje 'schuin' marcheren. Dat doen ze trouwens zonder er zich zelf zorgen over te maken. Over de geschiedenis mogen wij niet uitwijden, dat is een privéaangelegenheid, wees al blij als wij het u tonen!